Svenska Spel lanserar Eurojackpott efter nyår

Eurojackpott

Under hösten har det rapporterats om enorma lottovinster i USA i lottospelet PowerBall. Kanske får vi uppleva samma summor efter nyår eftersom Svenska Spel introducerar Eurojackpott i januari.

Svenska Spel och Eurojackpott

Den 28:nde Januari blir den första försäljningsdagen för det nya lotteriet i Sverige. Lotteriet är ett samarbete mellan några europeiska länder som lovar en vinst på 10 Miljoner Euro till en ensam vinnare. Är det inte någon som vinner ökar potten i likhet med vanliga Lotto. Men spelet har ändå ett vinsttak som ligger på 90 miljoner Euro, närmare 800 miljoner svenska kronor.

”Vi har länge haft en efterfrågan på denna typ av spel så det känns väldigt bra att det nu blir tillgängligt även i Sverige (…)Vi tror att svenskarna kommer att tycka att det är spännande med ett helt nytt spel som kan göra en rikare än man någonsin fantiserat om” säger Birgitta Bosell-Biström, produktansvarig för Eurojackpot på Svenska Spel.

Spelet med de stora vinsterna

Eurojackpott startade i mars 2012 och för tillfället är det åtta länder som är med i Lottosamarbetet. Återbetalningen är 50% och fokus ligger på de stora vinsterna. Chansen att vinna något på spelet är 1:21 men chansen att vinna högsta vinsten är 1:59.000.000.

Att spela Eurojackpott

Att spela Eurojackpott är lika enkelt som att spela vanligt Lotto även om den stora skillnaden är insatsen. På Eurojackpott kostar varje rad 25 kr till skillnad mot Svenska Spels vanliga Lotto där varje rad endast kostar 3 kronor.

Dragningen kommer att ske i Finland och sändas i TV. Däremot är det inte klart ännu i vilken kanal som kommer att sända dragningen.

Första speldag är 28:e Januari och första dragningen 1 Februari.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *